Keramiek

Wereldwinkel Zevenbergen brengt je creativiteit, rechtstreeks uit de werkplaats van de Mexicaanse ambachtsman. Verhalen uit een land waar geen dag je gegeven is, maar waar elke minuut wordt geleefd. Het o zo bruisende Mexico, aanstekelijk en warm. Levendig, met haar expressieve taal, dans, rondreizende Mariachi en bonte kleuren. Verhalen uit een land dat ons hart heeft veroverd en inmiddels aanvoelt als een tweede familie. We bieden mooie producten aan zoals een keramieken zon met een doorsnede van 31 cm. Iedere zon is handbeschilderd in dit unieke Dolores motief. Als je dit combineert met andere Dolores artikelen krijg je een vrolijke kleurrijke tuin of balkon om 4 seizoenen van te genieten.

Land: Mexico
Importeur: Esperanza       esperanzashop.nl

Scrapmetaal

De vier Jimu Brothers zijn gezamenlijk een bedrijf gestart in één van de dichtbevolkte voorsteden van Harare: Tafara. Het is er altijd een drukte van je welste met hun 14 werknemers. Luke, de oudste broer, is de manager van het familiebedrijf. Hij is ook degene die al de zaken voor het bedrijf, Vhufuli Arts Zimbabwe PvT Ltd, behartigt. Luke Jimu is de spil van het bedrijf in Zimbabwe. Luke woont met zijn vrouw en 5 kinderen in een huis dat hij heeft kunnen kopen door de renteloze lening van Gone Arty. De werkplaats is gefinancierd door een aantal donaties. De Jimu Brothers maken producten van steen en ijzer. Rapoko steen uit de mijnen bij Kwekwe en (afval) ijzer van allerlei bronnen.

Zimba-Arts is gespecialiseerd in eerlijke kunst uit Afrika, handgemaakt van gerecyclede en duurzame materialen. Het bedrijf is opgericht door Shadreck Huni, een Nederlander met roots in Zimbabwe, die traditionele kunst uit Zimbabwe begon te maken en verkopen om zijn studies in Nederland te financieren. Het geld dat wordt ingezameld door de verkoop van dit kunstwerk blijft bijdragen aan het betalen van opleidingen, het ondersteunen van kinderen en het voeden van gezinnen in dezelfde gemeenschappen waar de kunst handgemaakt is.

Land: Zimbabwe
Importeurs: Zimba Arts zimba-arts.com
Gone Arty gonearty.nl

Vogelhuisjes

Met de vrijwilligers van Wereldwinkel Zevenbergen gaan we elk jaar met ons "bedrijfsuitje" naar de inkoopcentra en dus ook naar Culemborg. Afgelopen jaar was één van de opdrachten voor de vrijwilligers, om "nieuwe producten" voor de Wereldwinkel Zevenbergen aan te schaffen. De Wereldwinkel draait geheel op vrijwilligers en zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar stempel te drukken op het assortiment. Jack heeft voor vogelhuisjes van Sakura gekozen die gemaakt zijn in Indonesië van drijfhout. Als je goed kijkt, zie je al hangen in de boom bij de Wereldwinkel of aan de muur. Deze vogelhuisjes waren een schot in de roos en vlogen onze winkel uit. Gelukkig is er weer nieuwe lading aangekomen en kunnen zo bij jullie de tuin in.

Land: Indonesië
Importeur: Sakura Import sakuraimport.nl

Zaaigoed

Blossombs in Breda is opgericht door Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik, met als doel biodiversiteit leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Zij zijn geschrokken van de bijen- en vlindersterfte in de wereld. Vlinders, bijen en hommels hebben het zwaar door een tekort aan bloemen. Daar moest iets aan gedaan worden, vonden ze. En zo zijn de bloem ‘bommetjes’ van Blossombs ontstaan.

Kleurrijk, verpakt als leuke cadeautjes, 100% veilig,  geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor grote doelgroepen op een duurzame manier in eigen land te produceren. Zo worden de Blossombs in Nederland gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en biologische, wilde bloemzaden. Blossombs werkt met sociale werkplaatsen en dagbestedingen op collegiale basis en al de verpakkingen zijn van duurzame en/of gerecyclede materialen.

Land: Nederland
Producent: Blossombs blossombs.nl

Windgong

Een windgong wordt ook wel windorgel genoemd. Buiten in de tuin of het balkon hang je hem op en de wind zorgt voor een vrolijk geluidje. De natuur bespeelt als het ware je instrument. Elke windgong is uniek en anders, afhankelijk van het materiaal wat wordt gebruikt. Verweer de boze "geesten" uit je tuin met bijvoorbeeld een handgemaakte en geschilderde windgongetje van keramiek uit Thailand. Windgongen zijn populair in Azië. Ze worden buiten rondom het huis opgehangen, zodat ze met hun geklingel door de wind de kwade geesten weren. Dat er kwade geesten zijn, is in Thailand volgens het algemene geloof een normaal verschijnsel. De windgongetjes zijn dubbel gebakken, zodat ze goed bestand zijn tegen weer en wind. Aan het windgongetje kan een kaartje bevestigd worden. Op het kaartje kan een wens worden geschreven. De wind die het gongetje laat klingelen, neemt de wens mee en zorgt dat deze vervuld wordt. Als dat geen mooi cadeau is aan jezelf of aan iemand anders!

Land: Thailand, Indonesië, India
Producent: Sarana sarana.nl