Portemonnees

Siddharth Imports heeft een grote en unieke collectie portemonnees en damestassen die mooi, praktisch in gebruik en alle handgemaakt zijn. Alle portemonnees en tassen worden fairtrade in India geproduceerd van restleer. De winkel van Siddharth Imports bevindt zich, samen met meer dan 30 andere winkels, in Fair Plaza een groothandel inkoopcentrum voor fair trade en duurzame producten.

Land: India
Importeur: Siddarth Imports        siddharthimports.nl

Sjaals

Het verhaal begint bij Inge Hoogesteger die in 2013 voor het eerst een bezoek bracht aan Nepal. Destijds een welkome afwisseling van de drukte die haar goedlopende carrière bij Randstad met zich meebracht. Een bezoek aan een kinderhuis in Pokhara liet haar inzien dat je zelf geen kinderen hoeft te hebben om toch iets voor een kind te kunnen betekenen. Ook werd ze geraakt door de kracht van de Nepalese vrouwen. Inge voelde zich meteen op haar gemak en wilde iets doen. Ze kocht een aantal sjaals om in Nederland te verkopen. Dat betekende inkomsten voor de vrouwen die de sjaals maken en de opbrengst zou ze doneren aan het kindertehuis. Eenmaal terug in Nederland waren die sjaals binnen een week verkocht. En toen haar omgeving hoorde dat ze nog eens naar Nepal zou gaan, stroomden de bestellingen binnen. Ze maakte verschillende reizen naar Nepal en Thailand, ontmoette de juiste mensen en de spullen bleken heel populair in Nederland. Haar woonkamer vulde zich met spullen en haar hart liep vol van de voldoening die dat gaf. En toen nam Inge een sprong in het diepe; ze nam ontslag om zich helemaal te richten op haar kersverse bedrijf "Sjaal met Verhaal".

Land: Nepal, Thailand, India, Indonesië,
Importeurs:  Sjaal met verhaal      sjaalmetverhaal.nl
                            Siddarth Imports      siddharthimports.nl
                            Happy Lona      happylona.nl
                            Madat Fair Treasures      madat.nl

Sieraden

De basis van Yet Fair Jewels wordt gevormd door een jarenlange samenwerking met vrouwenprojecten in diverse landen in Latijns-Amerika. In Nederland is deze ervaring omgezet en uitgebreid met een Fair Trade onderneming. Vrouwelijke ondernemers staan centraal bij de productie van gift- en living-artikelen, welke verkocht worden in West- Europa. De doelstelling is om de Latijns-Amerikaanse vrouwen waarmee we werken te laten streven naar economische onafhankelijkheid, zodat ze een betere maatschappelijke positie krijgen. Het reizen naar de producent en het samen ontwikkelen van nieuwe Fair Jewels draagt bij aan een mooiere en vriendelijkere wereld. Een wereld waarin we met respect voor mens en milieu op een eerlijke manier zaken kunnen doen.
Wereldwinkel Zevenbergen heeft naast de zilveren sieraden van Yet Fair nog vele kettingen en armbanden van onderstaande importeurs.

Land: Latijns-Amerika
Importeurs: Yet Fair Jewels                  yetfairjewels.com
                        Siddarth Imports              siddharthimports.nl
                       Madat Fair Treasures      madat.nl

Sokken

Sokken worden het minst gedoneerd, maar zijn juist het meest nodig. In Nederland zijn 58.000 mensen afhankelijk van kleding inzameling, zij hebben geen toegang tot iets simpels als een nieuw paar sokken. Daarom doneren wij een paar voor ieder paar wat jij koopt. Wij werken samen met Het Leger des Heils, Quiet, Voedsel-banken en lokale partners zodat onze sokken dáár terecht komen waar zij de grootste impact maken. Wist je dat er in iedere soepbus van het Leger des Heils een doos met onze sokken staat?
Niels Hermus uit Tilburg is Let's do Goods begonnen toen hij er bij toeval achter kwam dat sokken het minst gedoneerd worden, maar juist het meest nodig zijn. Het begon allemaal als een hobby.... Deze hobby werd langzaam een écht sociaal bedrijf. De media schreven hele verhalen over Let's do Goods en Niels zegde zijn baan op, hij werd sokkenbaas. De community met Goods people bleef groeien, vele bedrijven haakte aan en de donaties werden steeds meer. Dat is allemaal maar goed ook, want de wereld mooier maken op sokken kun je namelijk niet alleen. Doe je mee?

Land: Nederland
Producent: Let’s do Goods     letsdogoods.com

Tassen

De lederwaren voor de tassen en portemonnees zijn gelooid op natuurlijke wijze. Hiervoor worden Acacia-, tamarinde-zaden en bestanddelen van de Fatama struik gebruikt. Het is dan ook 100% ecologisch en natuurlijk gelooid, er wordt hier geen chroom gebruikt. Het vee wordt meegenomen voor een vrije uitloop op de savanne in de Sahellanden waar Tahoua Imports werkzaam is. Het is vooral het leer van kleinvee zoals schapen en geiten wat gebruikt wordt voor de productie van tassen en andere kleine lederwaren zoals armbandjes, portemonnees, riemen etc. Dit leer is mooi soepel en anders dan de huiden van runderen. Leer van runderen is zwaarder en wordt gebruikt voor het maken van de grotere tassen.

ImporteurLand: Niger, Marokko
Importeur: Tahoua Imports tahouaimport.nl
Siddarth Imports siddharthimports.nl