Kaarten

In 1977 is het bedrijf Floris Kringloop Schrijfwaren, het huidige Bondgenoot en Partners, opgericht. In september 1977 werd begonnen met de uitgave van een kruidenposter. Een jaar later werden voor het eerst kringloop kaarten en postpapier verzonden aan particulieren. Het postorderbedrijf liep op rolletjes vooral omdat de Libelle veel aandacht aan het bedrijf schonk. Het bedrijf begon steeds meer milieuvriendelijke papierwaren te verkopen. Voornamelijk wenskaarten en briefpapier op basis van 100% gerecycled papier en milieuvriendelijke inkt op plantaardige oliebasis.

Land: Nederland
Importeur:  Bondgenoot en Partners     bondgenootenpartners.nl
                           Olino                                              olinopaperworks.com

Kook- en andere boeken

Koken voor een betere wereld, dat kan. Respectvol koken met eerlijke producten die voortkomen uit eerlijke handel. Meer dan honderd recepten uit de hele wereld, van vis- en vleesgerechten over vegetarische schotels en pasta’s tot verrukkelijke koekjes, gezonde fruitdesserts, gebak en drankjes. Je hebt het hart op de juiste plaats en je wilt een steentje bijdragen om deze wereld rechtvaardiger te maken? Fairtrade producenten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika hebben hun favoriete familierecepten met ons gedeeld. Het zijn heerlijke gerechten met de eerlijke ingrediënten die ze zelf hebben geteeld. Ook vertellen ze ons hoe jouw steun hen helpt om hun gemeenschap te verstevigen en een beter leven op te bouwen. Als het je niet onverschillig laat waar je voeding vandaan komt, en je wilt fairtrade boeren en arbeiders steunen, dan zijn deze kookboeken echt iets voor jou om zelf te bezitten of om weg te geven.

Land: Hele Wereld
Importeur: Bondgenoot en Partners             bondgenootenpartners.nl

Notitieboeken

Het bedrijf “Only Natural” van Ciska Jansen en George Oud is ontstaan na een reis naar India waar zij op zoek waren naar mooi papier om gedichten op te drukken. In Nederland bleek een markt voor de handgeschepte papierwaren te zijn en zo is het bedrijf in 1983 begonnen op kleine schaal te importeren. Inmiddels is het productassortiment enorm uitgebreid; van woonaccessoires tot klein meubelen en kerstdecoraties. In de loop der jaren hebben zij met hun producenten in India een duurzame relatie opgebouwd. Zij zien toe op een eerlijke beloning voor de werknemers en goede arbeidsomstandigheden. Het uitgangspunt is dat de kinderen in India naar school gaan en dat er geen kinderuitbuiting plaats vindt in de fabrieken waar zij mee samenwerken. Tegenwoordig is er veel aandacht voor duurzaam en milieubewust produceren maar voor Only Natural is dat vanaf het begin van het bedrijf een belangrijke pijler. Zij maken producten van oud papier (recyclen), maar ook van reststoffen uit de mode-industrie (upcyclen). Met de stoffen uit de mode-industrie maken zij paperpulp waarvan bijvoorbeeld de bijzondere papiermaché kersthangers en decoraties maken.

Land: Hele Wereld
Importeur: Olino                         olinopaperworks.com
                         Only natural        onlynatural.nl