Kunst&Monumentenroute 2024

Op zaterdag 14 en zondag 15 september zal onze vrijwilligster Azin Moradinia meedoen met de Kunst&Monumentenroute 2024 in de gemeente Moerdijk.

Zij zal haar werk exposeren in de achterruimte van de Wereldwinkel aan de Zuidhaven 89 A in Zevenbergen.

Ook zal de Wereldwinkel een aantal beelden uit haar collectie tentoonstellen.

Azin en Wereldwinkel ontmoeten u graag op zaterdag 14 of zondag 15 september.

Welkom vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

 

Over Azin Moradinia

Azin woont nu 6 jaar met haar gezin in Nederland. In haar geboorteland Iran was zij 20 jaar docente Kunstwetenschappen en Grafisch Design. Haar werk is haar passie en hobby. In haar vrije tijd maakt zij vele werken met een grote verscheidenheid aan technieken.

 

Ze maakt ansichtkaarten; illustraties maar ook beeldende kunst in de vorm van schilderen op glas; aardewerk; hout etc. Ook het ontwerpen van logo’s of een huisstijl vindt ze heerlijk om te doen. Ze gebruikt zowel digitale technieken (met bijvoorbeeld Coreldraw en Photoshop) als handmatige technieken met kleurpotlood; aquarelverf en glas in lood. Haar werken zijn kleurrijk en bestaan uit een diversiteit van visuele elementen in verschillende composities. Zij gebruikt bijvoorbeeld Iraanse motieven; kalligrafie en symbolen. Altijd met mooie; traditionele kleurcombinaties. Zij past haar kunst toe in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in gebruiksvoorwerpen of soms in gerechten die ze zelf maakt.

Het verhaal over de historie van het winkelpand van de Wereldwinkel

De Wereldwinkel zit in de vroegere bakkerij van de familie Den Boer aan de Zuidhaven 89a in Zevenbergen. Dit pand is in 1947 herbouwd nadat in de Tweede Oorlog het pand op deze plek gesneuveld was tijdens een bombardement. In het boek: Wie waren toch die Bakkers van Zevenbergen van Angela Rindt-Wevers staat meer te lezen over de historie van deze bakkers met hun bakkerij en winkel.